Neteland – Kesselse Heide

Gemeente Lier en Nijlen
Korte variant: 9,5 km
Lange variant: 15,5 km
Toegankelijke variant: 8,5 km

De wandeling Neteland – Kesselse Heide loopt door zeer afwisselende landschappen. Vanaf het station van Lier volgen we eerst een stadstraject. De Groene Haltewandeling loopt door en langs tal van monumenten en interessante stadsgezichten: het begijnhof, de Zimmertoren, het Groot Spui, … Bij het verlaten van Lier ontdekken we een wirwar van waterlopen: de Kleine en de Grote Nete, de Afleidingsvaart van de Nete en het Netekanaal. De korte variant van de wandeling eindigt aan het station van Kessel. De langere variant passeert verder nog het Fort van Kessel en het Provinciaal Groendomein Kesselse Heide, om te eindigen aan het station van Nijlen.

LierNijlen_HPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: Station Lier

Eindpunt: Station Kessel (korte variant) of Station Nijlen (lange variant)

Lier is vanuit alle richtingen goed bereikbaar per trein. Vanuit Kessel of Nijlen kan je de trein nemen naar Lier, Antwerpen of Herentals.

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Neteland – Kesselse Heide bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie.

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek.

Aard van de route
De wandeling Neteland – Kesselse Heide is over de volledige lengte vrij goed toegankelijk voor wandelaars met een kleine buggy, al moet je op één plek wel een trap af. Voor rolstoelen en brede of zware buggy’s hebben we speciaal een volledig toegankelijke variant ontwikkeld van 8,5 km (van Lier tot Kessel).

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *