Stationsstapper Gontrode – Munkzwalm

Gemeente Melle, Oosterzele, Merelbeke, Gavere en Zwalm
Lengte van de wandeling: 21,9 km
Verkortingsmogelijkheden: 14,6 en 7,3 km

De wandeling situeert zich in het overgangsgebied tussen het vlakke Scheldelandschap en de Vlaamse Ardennen. Je start in een licht heuvelend landschap ten zuiden van Gent. Daarna maak je kennis met de brede riviervallei van de Schelde in Paulatem en met de Zwalmvallei in Munkzwalm. Tussenin passeer je enkele kleine dorpjes, waarvan vooral Munte en Sint-Maria-Latem hun karakteristiek uitzicht hebben bewaard.

GontrodeMunkzwalmOpenbaar vervoer

De stopplaats Gontrode ligt op de spoorlijn Gent – Zottegem – Geraardsbergen. Er stopt elk uur een trein in beide richtingen, ook in het weekend. In Zottegem zijn er vlotte aansluitingen van en naar Brussel. In Gent zijn er aansluitingen in alle richtingen.

Munkzwalm ligt langs de spoorlijn Brussel – Zottegem – Kortrijk. Er stopt alle dagen minstens één trein per uur in elke richting.

Kies je voor één van de verkorte varianten, dan start of eindigt je wandeling in Dikkelvenne. Hier komt buslijn 81 Deinze – Gavere – Zottegem: op weekdagen en zaterdagnamiddag elk uur, op zaterdagvoormiddag en op zondag om de 2 uur. Op weekdagen kan je een paar keer per dag bus 48 Gent – Gavere – Dikkelvenne (- Zottegem) nemen.

Voor meer informatie, raadpleeg de wandelgids of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop wandelgids
Deze wandeling is samen met zeven andere wandelingen gebundeld in de Stationsstapper. Voor elke wandeling bevat de Stationsstapper een routebeschrijving, gedetailleerde kaartjes en heel wat informatie over openbaar vervoer, horeca en toeristische wetenswaardigheden.

De Stationsstapper kan besteld worden via de website van TreinTramBus (12,50 euro inclusief verzendingskosten).

Aard van de route
De wandeling maakt gebruik van bestaande Grote Routepaden. Het traject is bewegwijzerd met wit-rode markeringen. Het is niet toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *