Stille Waters

Gemeente Bornem, Hamme en Temse
Lengte van de wandeling: 16,5 km
Verkorte wandeling: 11,5 km

Het Land van Stille Waters kreeg bekendheid dankzij de TV-serie Stille Waters. Deze wandeling speelt zich af in de gemeenten Bornem, Hamme en Temse. Een aantrekkelijk landschap om als wandelaar en natuurliefhebber door te wandelen, want hier vind je langs de Schelde slikken en schorren terug. Ook de cultuurliefhebber komt aan zijn trekken in het Land van Stille Waters. In het ongerepte rivierenlandschap vind je nog monumenten terug met een verhaal. Deze streek lijkt wel de natuurlijke biotoop van de echte levensgenieter: stemmige hoekjes aan de waterkant, veermannen die je met plezier naar de andere oever brengen en leuke tussenstops in cafeetjes waarvan je het bestaan niet meer vermoedde.

StilleWatersHPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: Station Bornem
Minstens één trein per uur uit Sint-Niklaas en Mechelen, ook in het weekend. Ook buslijn 252 uit Boom en Dendermonde komt aan het vertrekpunt.

Eindpunt: Station Temse
Minstens één trein per uur naar Sint-Niklaas en Mechelen, ook in het weekend. Buslijnen 93, 95 en 99 naar Antwerpen in de directe omgeving.

Eindpunt korte variant: Moerzeke Dorp
Buslijn 92 naar Sint-Niklaas en Dendermonde, minstens één keer per uur, ook in het weekend

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Stille Waters bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop bij Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Temse, Toerisme Klein-Brabant in Bornem en VVV Hamme. Kostprijs: 1,5 euro

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek. 

Aard van de route
De wandeling is mits wat moeite doenbaar met buggy’s, bij regenweer zijn er wel enkele modderige stukken. De wandeling is niet haalbaar met rolstoelen.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *