Torhout en Kasteel Wijnendale

Stad Torhout
Lengte van de wandeling: 8 of 14 km

Op deze wandeling leer je zowel de stad Torhout als het omliggende groene landschap kennen. De wandeling start aan het station van Torhout en loopt eerst langs de mooie plekjes in het centrum. Daarna volg je een vroegere spoorlijn die nu omgetoverd is in een groen fiets- en wandelpad. Langs Wijnendale dorp kom je na 7 km aan Kasteel Wijnendale. Eventueel kan je nog 5 km verder wandelen doorheen het prachtige Wijnendalebos.

TorhoutHPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: Station Torhout
Eindpunt: bushalte Kasteel Wijnendale, buslijn 51 terug naar Torhout (ca. 7 minuten) of naar Oostende

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Torhout en Kasteel Wijnendale bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop bij Toerisme Torhout. Kostprijs: 1,5 euro

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek. 

Aard van de route
De korte wandeling (8 km) loopt grotendeels over verharde wegen en is goed toegankelijk, ook voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Het tweede deel van de wandeling, door Wijnendalebos, is iets moeilijker begaanbaar. Sommige bospaadjes kunnen er, zeker bij regenweer, nogal slijkerig bijliggen.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *