Trein + fiets Gent

Start en einde: fietspunt Gent Sint-Pieters
Korte route: 13 km
Middellange route: 30 (ingekort 17,5) km
Lange route: 47 (ingekort 38) km

Een bezoek aan Gent loont absoluut de moeite. Volgens de reisgids Lonely Planet is Gent Europa’s best bewaarde geheim. Behalve het historisch centrum is ook de groene omgeving rond Gent een bezoek waard. De stad is ontstaan aan de samenvloeiing van Schelde en Leie. Tussen Gent en Deinze volgt de Leie nog zijn oorspronkelijke, meanderende loop, langs groene meersen en pittoreske dorpen. En langs de Schelde vormen de talrijke afgesneden meanders nu enkele ongerepte stukjes natuur.

Nieuw: download hier de gps-tracks!

gentBOpenbaar vervoer

Het station Gent Sint-Pieters is met de trein uitstekend bereikbaar vanuit alle hoeken van het land. Er passeren ook tal van bus- en tramlijnen van De Lijn. Meer info: www.nmbs.be en www.delijn.be

De B-Dagtrip Trein + Huurfiets is de ideale oplossing. Contacteer het fietspunt en reserveer je fiets(en) (zie hieronder). Je krijgt een reserveringsnummer. Met dit nummer ga je naar het station, waar je aan het loket je B-Dagtrip Trein + Huurfiets kan aankopen.

Maximaal 4 kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis mee per betalende volwassene. Daarom worden geen B-Dagtrips Trein + Huurfiets aangeboden voor kinderen jonger dan 12. In het fietspunt zijn wel kinderfietsen verkrijgbaar (zie hieronder).

Fietspunt Max Mobiel

Neem minstens twee werkdagen op voorhand contact op met het fietspunt om je fiets te reserveren. Ga je fietsen tijdens de week of op zaterdag, dan kan je eenvoudig je fiets afhalen in het fietspunt. Wil je fietsen op zondag? Dan wordt gewerkt met een kluissysteem. Een fiets huren kost 9€/dag en 7€ voor een halve dag (niet mogelijk in het weekend). Het fietspunt beschikt ook over enkele kinderfietsen, kinderstoeltjes, bakfietsen, elektrische fietsen en tandems.

Kies je voor een B-Dagtrip Trein + Huurfiets, dan kan je rekenen op een voordelig tarief!

Fietspunt Max Mobiel: Voskenslaan 27, 9000 Gent – tel. 09 242 80 40 of 0490 45 27 13 (weekend) – max-mobiel@gent.be

Openingsuren 2016: Het fietspunt Gent St-Pieters is alle werkdagen open van 7u tot 19u. Van april tot eind oktober is het fietspunt ook open op zaterdag van 10u tot 18u.

Aankoop brochure

De brochure is te koop in het fietspunt van Gent Sint-Pieters en kost 2€. Wie een huurfiets reserveert bij het fietspunt krijgt er een gratis brochure bovenop.

TreinTramBus-leden kunnen de brochure bestellen via www.treintrambus.be/leden (kostprijs: 2 euro + verzendingskosten).

De routes

Op de korte route (13 km) fiets je langs de Leie, eerst tot aan het pittoreske dorpje Afsnee en dan verder richting Drongen. Terugkeren naar het station van Gent doe je via de Watersportbaan. Wie wil kan deze fietstocht combineren met een bezoek aan sport- en recreatiedomein De Blaarmeersen, waar je heerlijk kan wandelen, zwemmen of zonnebaden aan het strand van de grote zwemvijver. Er is ook een uitbreiding van de tocht mogelijk tot in Gent centrum (ongeveer 6 km extra heen en terug).

Bij de middellange route (30/17,5 km) ligt de focus op de Schelde. Vanaf het station Gent Sint-Pieters fiets je eerst richting Zwijnaarde en dan verder naar Zevergem, één van de oudste dorpen aan de Schelde. Daar ligt het Doornhammeke, een prachtig natuurgebied rond een oude afgesneden Scheldemeander. Vervolgens fiets je via het jaagpad langs de Schelde tot in het historische centrum van Gent, met tal van bezienswaardigheden én mogelijkheden om te verpozen op een terrasje. Tenslotte keer je via een mooie fietsroute langs de Leie terug naar het station.

Op de lange route (47/38 km) verkennen we de Leiestreek. De tocht brengt je eerst naar Afsnee en dan naar de schilderachtige kunstenaarsdorpen Sint-Martens-Latem en Deurle. Vervolgens fiets je verder naar de imposante burcht Ooidonk, één van de mooiste kastelen van Europa. Na een rondje langs mooie rustige land­wegen in Sint-Martens-Leerne gaat het stilaan terug richting Gent. Gebruik makend van enkele prachtige wegeltjes langs de Leie rijd je via Drongen terug tot aan het station van Gent Sint-Pieters.

Nieuw: Download hier de gps-tracks Groene Halte Fiets Gent

Dank u

Deze Groene Halte Fietsbrochure kwam tot stand dankzij de steun van de Nationale Loterij, NMBS, Visit Gent en fietspunt Max Mobiel.

Meer info:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *