Tussen Famenne en Ardennen

Gemeente Rochefort, Nassogne en Marche-en-Famenne
Korte variant: 12,5 km
Lange variant: 22,5 km

Deze Groene Haltewandeling loopt tussen de stations van Jemelle en Marloie. Onderweg passeer je de pittoreske dorpjes Ambly, Nassogne en Hargimont. Deze wandeling voert je van de Famenne naar de Ardennen. Het verschil tussen beide streken is duidelijk zichtbaar. De Ardennen liggen immers beduidend hoger en vanop de Ardense heuvels kan je genieten van prachtige panorama’s op de lager gelegen Famenne. De Famenne heeft een ondergrond van kalksteen, hetgeen deze streek erg geschikt maakt voor landbouw. De Ardense bodem daarentegen is minder vruchtbaar en je vindt er dan ook veel meer (dennen)bossen dan in de Famenne.

FamenneArdennen_HPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt wandeling: station van Jemelle
Elk uur rijden rechtstreekse treinen vanuit Brussel en Aarlen/Luxemburg tot Jemelle. Jemelle is ook bereikbaar vanaf Luik (op weekdagen elk uur een trein, weekend en feestdagen om de twee uur).

Eindpunt wandeling: station van Marloie
In Marloie kan je elk uur de trein nemen richting Brussel of Aarlen/Luxemburg. Je kan ook naar Luik (op weekdagen elk uur een trein, weekend en feestdagen om de twee uur).

Aan de stations van Jemelle en Marloie passeren ook verschillende buslijnen van de TEC.

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van NMBS en TEC.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Tussen Famenne en Ardennen bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. De brochure is te koop in de stations van Jemelle en Namen, bij een aantal toeristische diensten en in de Maisons des TEC van Namen, Libramont en Aarlen. Van deze wandelbrochure bestaat ook een Franstalige versie: Entre Famenne et Ardenne. Kostprijs: 1,5 euro

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek.

Aard van de route
Op deze wandeling wisselen onverharde en verharde wegen elkaar af. Sommige paadjes kunnen er bij regenweer nogal modderig bijliggen. De wandeling is dan ook niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of kinderwagens.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *