Zoerselbos

Gemeente Zoersel en Zandhoven
Lengte van de wandeling: 15,5 km
Verkorte wandeling: 13,5 km

Het Zoerselbos is één van de oudste boscomplexen gelegen in de provincie Antwerpen, halverwege tussen Antwerpen en Turnhout. Het is een beschermd landschap van 400 ha, grotendeels gelegen in de gemeente Zoersel en een klein gedeelte in Zandhoven. Het vormt een gevarieerd landschap, waarin naald- en loofbossen, graslanden, houtkanten, beken en grachten elkaar afwisselen. Merkwaardig en zeldzaam voor de Kempen is het beemdenlandschap, waar de graslanden worden omzoomd door houtkanten.

ZandhovenZoerselHPOpenbaar vervoer

Vertrekpunt: bushalte Heikant
Bereikbaar met buslijn 420 (of in de week sneldienst 427) vanaf de Rooseveltplaats in Antwerpen: ritduur ca. 50 minuten (sneldienst: ca. 30 minuten), 1 bus per uur

Eindpunt: halte Eikenlaan te Halle (Zoersel)
Buslijnen 410-411-412: ritduur ca. 35 minuten, 4 bussen per uur, ook in het weekend

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Zoerselbos bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie.

De brochure kan besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek.

Aard van de route
Onverharde en verharde wegen wisselen elkaar af en vaak zijn de paadjes smal. Daarom is deze wandeling minder geschikt voor rolwagens en kinderwagens.

Informatie over het gebied

Vlaams bezoekerscentrum Zoerselbos is gevestigd in de oude hoeve tegenover de herberg Het Boshuisje aan de Boshuisweg. De toegang tot het bezoekerscentrum en de tentoonstelling is steeds gratis. Voor meer informatie: www.zoerselbos.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.