Groene Halte Spa – Theux (21/02/’16)

spaOp zondag 21 februari gaat de Groene Haltewandelclub opnieuw naar de Ardennen. Deze keer wandelen we van Spa naar Theux.

De wandeling verloopt via het Bois de Staneux, de valleien van de Wayai en de Hoëgne en het kasteel van Franchimont, om te eindigen in het historische stadje Theux. Er zijn enkele steile hellingen. We volgen nauwelijks verharde wegen. De wandeling is dus niet toegankelijk voor kinderwagens of rolstoelen, wel zeer kindvriendelijk en gevarieerd.

Afstand: 15,5 km (verkorte variant van 9,5 km mogelijk)

Plaats en tijd van afspraak

Station Spa, 11u15. Aanbevolen trein Oostende 7u40 – Brugge 7u57 – Gent-St.-Pieters 8u23 – Brussel Noord 9u07 – Leuven 9u29, overstappen in Verviers-Centraal. Verwachte terugkeer: Leuven 18u31 – Brussel-Noord 18u50 – Gent-St.-Pieters 19u37 – Brugge 20u03 – Oostende 20u20.

Deelnameprijs

Deelname is gratis; de ritten met de trein zijn niet inbegrepen. Maximum 80 deelnemers.

Tip

Lunchpakket meenemen. Normaalgezien picknicken we onderweg in openlucht. Bij slecht weer doen we dat in een cafeetje in Spa, in het begin van de wandeling.

Begeleiding

Jan Vanseveren. Detailinfo: jan.vanseveren@treintrambus.be. De dag zelf is de organisator bereikbaar op het nummer 0471 444 772.

Inschrijving

Inschrijven kan tot 17 februari, bij voorkeur via het online formulier, via mail naar info@treintrambus.be of door een briefje te sturen naar TreinTrambus-excursies, Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *