Groene Halte Villers-la-Ville (03/07/’16)

Op zondag 3 juli verkent de Groene Haltewandelclub de streek tussen Villers-la-Ville en Louvain-la-Neuve. Vanaf Villers-la-Ville stappen we in noordelijke richting door het Bois de l’Ermitage, St-Jean Baptiste, het Bois du Sartage, langs de weiden van Sart Messire Guillaume, door het Bois de Franquenies en het Bois des Rêves tot Louvain-la-Neuve. Daarna is er tijd om de dorst te lessen.

De totale lengte van de wandeling bedraagt 18 km. Een kortere variant van 15 km is mogelijk, dan met terugkeer vanaf het station Céroux-Mousty.

Wie wil kan onderweg eerst de abdij van Villers-la-Ville bezoeken.

Plaats en tijdstip van afspraak

Station Villers-la-Ville 11u45. Aanbevolen treinen uit Brussel-Noord: 10u13 (richting Dinant) of 10u43 (richting Luxemburg). Terugkeer: vanuit Louvain-la-Neuve vertrekken twee treinen per uur naar Ottignies, waar aansluitingen naar Brussel en Leuven mogelijk zijn.

Deelnameprijs

Deelname is gratis; de ritten met de trein zijn niet inbegrepen. Het aantal deelnemers wordt tot 30 beperkt.

Tips

Onderweg zullen we voor de middagpauze dicht bij de abdij stoppen voor de lunch. Picknick is sowieso aanbevolen; een beperkte lijst van drankjes is beschikbaar. Wie wil kan de site van de abdij bezoeken (op eigen initiatief en kosten). In dit geval wordt het aanbevolen om met de trein van 9u39 in Villers-la-Ville aan te komen. Benoit Debbaut zal op de aangemelde vroegtijdige deelnemers wachten om hen naar de site van de abdij te leiden. Plannen en audiogidsen zijn ter plaats beschikbaar; een bezoek duurt ongeveer anderhalf uur. Bijkomende info op www.villers.be/nl.

Begeleiding

Benoit Debbaut wordt uw begeleider op die dag, en zal vanaf 9u39 en 11u39 in het station Villers-la-Ville wachten. Detailinfo via deb_baut@yahoo.de. De dag zelf is de begeleider bereikbaar op het nummer 0478 79 13 84.

Inschrijving

Inschrijving vóór 29 juni 2016 bij voorkeur via het online formulier, via mail naar info@treintrambus.be of door een briefj e te sturen naar TreinTrambus-excursies, Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *