Groene Halte Hamont – Neerpelt (10/09/’16)

teutenHPDe gemeenten uit Noord-Limburg en TreinTramBus zetten zich al jaren in voor de heropening van het station van Hamont. Met succes: in 2014 stopten er voor het eerst sinds lang weer reizigerstreinen. We maken van de gelegenheid gebruik om hier een Groene Haltewandeling op te starten.

De wandeling start in de stad Hamont-Achel en loopt vervolgens door weilanden, bossen, langs het kanaal Bocholt – Herentals en via St-Huibrechts-Lille naar Neerpelt. De wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelen. De wandeling van 11 km is wel uitstekend geschikt voor families met kinderen, ze eindigt in een recreatiedomein met een grote speeltuin. Lunchpauze – niet voor de korte variant – wordt voorzien in Hamont: er is een ruime keuze aan horeca. In de loop van de namiddag is een pauze voorzien in het recreatiedomein De Bosuil in St-Huibrechts-Lille (einde van de varianten van 11 en 14 km). Wie wil wandelt verder tot Neerpelt (totaal 20 km).

Plaats en tijdstip van afspraak

Start 14 km en 20 km: station Hamont, 11u40 – start 11 km: station Hamont, 13u40. Einde 11 km en 14 km: St-Huibrechts-Lille (bus 8 naar Neerpelt-Overpelt, bus 18a naar Hasselt) – einde 20 km: station Neerpelt. Wie wil kan de wandeling ook individueel maken. De nieuwe Groene Haltebrochure is gratis beschikbaar bij de infostand van TreinTramBus op het vertrekpunt: van 10u30 tot 13u45.

Deelnameprijs

Deelname is gratis; de ritten met trein zijn niet inbegrepen.

Begeleiding

Jan Vanseveren, jan.vanseveren@treintrambus.be, tel. 0471 444 772

Inschrijven

Inschrijven vóór 7 september bij voorkeur via het online formulier, mail naar info@treintrambus.be of door een briefje te sturen naar Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent. Om individueel te wandelen moet je niet inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *