Groene Halte Strépy – Thieu (19/11/’16)

strépyOp zaterdag 19 november wandelen we langs de 4 oude verticale scheepsliften van het Centrumkanaal. Onderweg vertelt Wouter Janssens over het waterwegennetwerk in België, en ook nog  over het verdwenen tramnet van de buurtspoorwegen. De wandeling wordt afgesloten langs de vervanger van de 4 oude liften, de verticale scheepslift van Strépy-Thieu, de hoogste ter wereld!

Wandelafstand: 15 tot 20 km

(Foto: Jean-Pol Grandmont)

Plaats en tijdstip van afspraak

Brussel Zuid om 8u20, vertrek met trein 3329 om 8u35 naar La Louvière-Centre waar de wandeling start.

Onderweg wordt een eenvoudige eet- en drinkgelegenheid voorzien.

Er wordt gestreefd om de trein van 16u07 vanuit Thieu te halen, met overstap te La-Louvière Sud, aankomst voorzien te Brussel-Zuid om 17u25. Als we die trein niet halen, nemen we vanuit Thieu de trein om 16u54, met overstap te Bergen, aankomst in Brussel-Zuid om 18u06.

Deelnameprijs

Deelname is gratis; de ritten met trein zijn niet inbegrepen. Het aantal deelnemers wordt tot 40 beperkt.

Reisbiljet = Weekendbiljet of seniorenbiljet heen naar La Louvière, terug vanuit Thieu.

Begeleiding

Wouter Janssens, tel. 0472 400 298

Inschrijven

Inschrijven vóór 16 november 2016 bij voorkeur via het online formulier, via mail naar  info@treintrambus.be of door een briefje te sturen naar TreinTramBus-excursies, Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *