Groene Halte Mariembourg – Couvin (10/06/’17)

Foto Geert van Pamel (Wikimedia)Op zaterdag 10 juni verkennen we de streek tussen Mariembourg en Couvin. De wandeling van 20,7km verloopt in het zuidwesten van de Provincie Namen, grotendeels in de Calestienne-streek. Merkwaardig voor dit geografisch gebied zijn de kale kalksteenheuvels (Tiennes in het Waals) en de openluchtgrotten en kloven (Fondrys of Abannets genoemd, zie foto). We vinden er ook een bijzondere fauna en flora die enigszins naar de “Provence” verwijst. Wandelparcours: Mariembourg – Fagnolle (één van de mooiste dorpen in Wallonië) – Dourbes – Viroinval – Nismes – Fondry des Chiens – Eau Noire-dal – Petigny – Couvin.

Opgelet: het traject bestaat uit een mengeling van asfaltweggetjes, half- en onverharde wegen en bospaden. Niet toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens. Neem uw lunchpakket mee: we picknicken op een open plek langs de Viroin. Bij slecht weer is er een café in Nismes waar picknick toegelaten is als we iets drinken.

Plaats en tijdstip van afspraak

Station Mariembourg, 11u15. Eindpunt: station Couvin, omstreeks 18u. Aanbevolen ticket: weekendticket Couvin.

Deelnameprijs

Deelname is gratis; de ritten met trein zijn niet inbegrepen. Maximum 35 deelnemers.

Begeleiding

Etienne Monnier, tel. 0476 24 92 38. Praktische vragen ook bij Jan Vanseveren, 09 233 74 39 / gsm 0471 444 772

Inschrijving

Inschrijving vóór 8 juni 2017 bij voorkeur via het online formulier, via mail naar info@treintrambus.be of door een briefje te sturen naar TreinTrambus-excursies, Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *