Bruegelwandeling: van Kruikenburg tot Hertigembos

Gemeente Ternat
Lengte van de wandeling: 16 km
Kortere wandeling: 12 km

Ternat is de noordelijke poort tot het Pajottenland. Het is ook de streek waar Pieter Bruegel aan het eind van zijn leven, in zijn Brusselse periode, inspiratie vond. Na een bezoek aan het centrum van Ternat met het kasteel De Mot, de Sint-Gertrudiskerk, de Dreef bekend uit “Thuis” en het kasteel Kruikenburg, wandel je langs trage wegen naar Wambeek. Je komt langs verscheidene brouwerijen, de watermolen van Klapscheut en het geboortehuis van schrijver Pol De Mont. Daarna wandel je langs weiden en bossen naar Sint-Katherina-Lombeek. 

DSC_0506Openbaar vervoer

De wandeling start aan het station van Ternat en eindigt aan het station van Essene-Lombeek of Liedekerke.

De stations Ternat, Essene-Lombeek en Liedekerke worden bediend door de S-treinen 10 en 4 (voorstedelijk treinaanbod rond Brussel), met haltes in Aalst – Erembodegem – Denderleeuw – Liedekerke – Essene-Lombeek – Ternat – Sint-Martens-Bodegem – Dilbeek – Groot-Bijgaarden – Sint-Agatha-Berchem – Jette – Bockstael. S10 rijdt verder naar Brussel (Noord, Centraal, Zuid) en Dendermonde. S4 rijdt verder naar Brussel (Schuman) en Vilvoorde. Het station Liedekerke wordt daarnaast bediend door een aantal IC-treinen. De drie stations zijn ook bereikbaar met de bus.

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De brochure is (vanaf 23 april ’18) gratis verkrijgbaar in de stations van Ternat, Essene-Lombeek en Liedekerke, in het gemeentehuis, de bibliotheek en het cultureel centrum van Ternat.

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek.

Aard van de route
De wandeling voert langs trage wegen en is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of kinderwagens.

Informatie over het gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *