Groene Halte Kerkepanne – Koksijde – De Panne (tbc)

 

De wandeling (lengte circa 15 km, kortere varianten zijn mogelijk) loopt van de polders te De Panne tot aan de Hoge Blekker en dan terug via strand en duin naar de De Panne. Op de wandeling wordt de evolutie en de (kultuur)geschiedenis van het duingebied toegelicht.

We vertrekken aan de tramhalte Moeder Lambiek in De Panne, gelegen aan het Calmeyn-bos. Langs de grens tussen de polders en de Oosthoekduinen wandelen we verder naar het gehucht Kerkepanne, aan de grens met Koksijde. Vandaar gaat het naar het natuurgebied de Noordduinen. Wat verder genieten we aan de windmolen van de De Duinenabdij van ons meegebrachte lunchpaket. In de namiddag wandelen we verder naar de Hoge Blekker, één van de blikvangers van de Vlaamse kust. Met zijn 33 meter is hij de hoogste duin van de kuststrook. We keren terug langs een aantal culturele en historische bezienswaardigheden in Sint-Idesbald en vandaar langs het strand en de duinen naar De Panne Markt.

Plaats en tijdstip van afspraak

5 april respectievelijk 6 juni geannuleerd!!

  • afspraak luifel Station Gent-Sint-Pieters, met de trein naar De Panne
  • voor de deelnemers die met de Kusttram komen afspraak aan tramhalte Moeder Lambiek te De Panne
  • terug vanuit De Panne met de trein of met de Kustram.
Deelname

Deelname is gratis; de ritten met de trein zijn niet inbegrepen.

De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen (deels paden in mul duinzand).

Begeleiding

Rudy De Ceunynck, lid Algemene Vergadering TTB. De ingeschreven deelnemers krijgen enkele dagen voor de wandeling een update en de route in gpx- en kmz-formaat.

Inschrijving

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden (zodra een datum bekendgemaakt is tot één week voor die datum). Zij ontvangen dan verdere informatie eens de wandeling definitief gepland is (zij die zich eerder ingeschreven hebben voor 5 april zullen een bericht ontvangen):

  • via mail naar info@treintrambus.be
  • of door een briefje te sturen naar TreinTramBus-excursies, Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent

met opgave van naam en voornaam van de deelnemers, e-mailadres (indien beschikbaar) en telefoonnummer (bij voorkeur GSM) waarop we je kunnen bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *