Opening nieuwe Groene Haltes Ardenne méridionale (19/09/’20)

Op zaterdag 19 september stellen TreinTramBus en het “Parc Naturel de l’Ardenne méridionale” vier nieuwe Groene Halteroutes voor in de Zuidelijke Ardennen, langsheen vier stopplaatsen op de spoorlijn 166 Namen – Libramont. In Gedinne, Graide, Carlsbourg en Paliseul stopt op weekdagen elk uur een trein, en in het weekend om de twee uur. In Bouillon, eindpunt van één van de wandelingen, kan je elk uur de bus nemen naar Libramont, waar je je reis verder kan zetten per trein.

Het nationaal park “Ardenne méridionale” situeert zich tussen de Lesse, de Houille en de Semois. Het gebied heeft heel wat te bieden op vlak van natuur en landschap, maar ook de typisch Ardense gastvrijheid en de heerlijke streekproducten zullen de wandelaar zeker bekoren.

Tijd en plaats van afspraak
  • Zaterdag 19 september 2020 (nieuwe datum)
  • Paliseul Station, Place de la Gare 2 – 6850 Paliseul
Programma
  • Ochtend: korte wandeling (8 km) tussen Carlsbourg en Paliseul
  • Rond de middag: officiële opening – drankje – snacks verkrijgbaar – animatie en infostands
  • Namiddag: lange wandeling (15 à 20 km) tussen Paliseul en Bouillon.

Voor de wandelingen is het nodig om vooraf in te schrijven.

Meer info: Meer details en praktische informatie zullen binnenkort beschikbaar zijn op www.ardenne-meridionale.be en www.treintrambus.be. Meer info: contacteer julie-ambre.flauder@ardenne-meridionale.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *