Langs het Graf van de Reus

Gemeente Paliseul en Bouillon
Lengte van de wandeling: 20 km

Het grootste deel van de wandeling loopt door het bos, waar je kan genieten van een prachtig uitzicht op de Ardennen en de Semois. De route begint in Paliseul en leidt je vervolgens naar de pittoreske dorpjes Mogimont, Ucimont en Botassart. Je komt langs het Graf van de Reus, geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië, om verder te gaan naar de Abdij van Cordemois en te eindigen in Bouillon met zijn beroemde kasteel.

paliseul-bouillonOpenbaar vervoer

Het startpunt is het station van Paliseul, dat elk uur (weekend en feestdagen elke twee uur) bediend wordt door de L-trein Libramont – Bertrix – Dinant. Deze trein heeft haltes in Libramont – Bertrix – Paliseul – Carlsbourg – Graide – Gedinne – Beauraing – Houyet – Gendron-Celles – Anseremme – Dinant (– Namur).

In Bouillon kan je buslijn 8 (TEC) nemen Bouillon – Libramont, aan de bushalte « La Maladrerie ». Deze bus rijdt +/- elk uur (op weekdagen), en elke twee uur tijdens weekends en op feestdagen. Vanaf het station van Libramont kan je je reis met de trein verderzetten.

Voor meer informatie, raadpleeg de routeplanner van de NMBS en de TEC.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De wandelbrochure Langs het Graf van de Reus bevat een wandelkaart, een uitgebreide routebeschrijving en heel wat informatie over openbaar vervoer, toerisme en recreatie. Een Franstalige versie is eveneens beschikbaar. De brochure « Langs het Graf van de Reus » wordt verkocht bij verschillende toeristische informatiepunten in de regio:

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek.

Aard van de route
Deze Groene Halte is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit of kinderwagens. Er zijn onderweg te veel hellingen en een deel van het traject loopt over smalle, onverharde paden.

Jachtseizoen
In de herfst is het niet altijd mogelijk om de gehele wandeling te volgen, wegens de jacht in de streek. Meer info over toegankelijkheid en periodes wanneer het jachtseizoen precies loopt vind je hier of via info@bouillon-tourisme.be.

5 nieuwe wandelingen in de Ardenne méridionale

In 2020 lanceren TreinTramBus en het Parc naturel de l’Ardenne Méridionale 5 nieuwe Groene Halte-wandelingen in de zuidelijke Ardennen. De wandeling « Langs het Graf van de Reus » is er één van. Gelegen tussen de valleien van de Lesse, de Houille en de Semois biedt het territorium « Ardenne méridionale » (ofwel « zuidelijke Ardennen ») vele schatten onder de noemer landelijk, natuurlijk en landschappelijk erfgoed en dit met traditioneel warm onthaal en kwaliteitsvolle streekproducten.

Informatie over het gebied

Deze Groene Halte is een realisatie van TreinTramBus en het Parc naturel de l’Ardenne Méridionale, met de steun van de negen gemeenten die deel uitmaken van het Parc naturel, het Commissariat général au Tourisme (CGT) en het Europees Fonds voor landbouw en plattelandsontwikkeling (FEADER) in het kader van LEADER – met de medewerking van NMBS en de TEC.

Logos banner NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *