Geluwe-Gullegem

Gemeenten Wervik-Menen-Wervik
Lengte van de wandeling: 17.6 km
Korte Wandeling: 4.3 km of 14.3 km

De wandeling Geluwe-Gullegem is de enige wandeling in het wandelnet Grensleie die niet direct aansluit op een treinverbinding, maar startplaats Geluwe en eindplaats Gullegem zijn goed te bereiken met de bussen van De Lijn, ook in het weekend. De wandeling loopt via de buitenwijken van Menen langs de kezelbergroute naar Moorsele en langs het mooie provinciedomein Bergelen naar Gullegem.

Openbaar vervoer

Startplaats Geluwe Plaats is per bus te bereiken vanaf de stations van Menen en Ieper, met buslijn 84. Eindhalte Gullegem Plaats is verbond met Kortrijk station, van waar je je terugrit kan aanvagen. 9. KEZELBERGROUTE LANDSCHAP

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Connecties met andere wandelroutes

Onderweg heb je de mogelijkheid om aan te sluiten op de wandelingen Wevelgem-Wervik aan het reutelbeekpad, Menen-Moorslede aan het station van Menen, waar je eventueel ook je wandeling kan afbreken. Later is er de mogelijkheid om door te wandelen naar Ledegem, of in Moorsele te veranderen van route. Zie de overzichtkaart voor meer info over mogelijke routen.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De brochures zullen beschikbaar zijn op de toeristische diensten van de vijf deelnemende gemeenten op volgende adressen

Toerisme Dadizele (’t Torreke), Plaats 6, 8890 Dadizele 056 50 91 00 – toerisme@moorslede.be

Toerisme Ledegem, Rollegemstraat 132, 8880 Ledegem 056 89 48 76 – toerisme@ledegem.be

Toerisme Menen, Grote Markt 1, 8930 Menen 056 52 94 17 – toerisme@menen.be

Toerisme Wervik (Nationaal Tabaksmuseum), Koestraat 63, 8940 Wervik 056 95 24 25 – toerisme@wervik.be

Toerisme Wevelgem (Infopunt Bib in het Park), Vanackerestraat 20, 8560 Wevelgem 056 43 39 06 toerisme@wevelgem.be

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek. De wandeling Geluwe-Gullegem is terug te vinden in het wandelnet Grensleie.  De kostprijs voor deze brochure met vijf wandelingen is die van drie normale Groene Halte Brochures (€7.20 leden, € 11,75 niet-leden). 

Via deze link kan je de digitale versie van de wandelingen bekijken. Tip: open de kaart op je smartphone, en met de locatie kan je zien hoe je de route volgt.

Aard van de route
Het grootste deel van de routes loopt over rustige wandelpaden en lokale verharde wegen, maar soms langs onverharde landwegels. Trek daarom bij regenweer gepast schoeisel aan. Zo hoef je de charmantste plekjes niet te missen. De 5 routes zijn bijgevolg ongeschikt voor rolstoelen en kinderwagens, behalve lichte buggies. In sommige gevallen is er een variant aangeduid om moeilijk toegankelijke trajecten te vermijden.

Informatie over het gebied

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.