Wervik-Dadizele

Gemeenten Wervik-Moorslede
Lengte van de wandeling: 15.6 km
Verkorte Wandeling: 7.3 of 14.3 km

De wandeling Wervik-Dadizele loopt van het station Wervik, langs Geluwe naar Dadizele. Onderweg wandel je door de velden en langs de charmante dorpjes Geluwe en Dadizele. Spot je onderweg de exotische dieren die je kan tegenkomen? Aangekomen in Dadizele kan je de basiliek bezoeken, of nog een vervolg aan je wandeling hangen. Onderweg kan je in Geluwe je wandeling afsluiten of overgaan op de wandeling Geluwe-Gullegem

Openbaar vervoer

De wandeling vertrekt aan het station van Wervik, van waar je elk uur een rechtstreekse ICtrein naar Antwerpen-Centraal, deze stopt onderweg onder meer in Kortrijk, Gent en Antwerpen-Berchem, van waar connecties naar de meeste andere plaatsen gemaakt kunnen worden. In de andere richting kan je verder reizen naar Ieper en eindstation Poperinge.dadizele basiliek

Eindstation Dadizele geeft je verschillende opties om terug te keren. Tot het invoeren van Basisbereikbaarheid begin 2021 kan je op het dorpsplein Dadizele Plaats de bus nemen naar Roeselare station of Menen station. Vanaf 2022 kan je ieder uur van Dadizele Klephoek beide stations bereiken.

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van De Lijn en de NMBS.

Connectie andere routen Wandelnet

Onderweg in Geluwe kan je vanaf de start inpikken op de wandeling Geluwe-Gullegem richting Menen, waar je weer enkele opties hebt. Of vanuit dadizele doorwandelen naar Moorslede, Ledegem of Moorsele.

Praktische informatie

Aankoop brochure
De brochures zullen beschikbaar zijn op de toeristische diensten van de vijf deelnemende gemeenten op volgende adressen

Toerisme Dadizele (’t Torreke), Plaats 6, 8890 Dadizele 056 50 91 00 – toerisme@moorslede.be

Toerisme Ledegem, Rollegemstraat 132, 8880 Ledegem 056 89 48 76 – toerisme@ledegem.be

Toerisme Menen, Grote Markt 1, 8930 Menen 056 52 94 17 – toerisme@menen.be

Toerisme Wervik (Nationaal Tabaksmuseum), Koestraat 63, 8940 Wervik 056 95 24 25 – toerisme@wervik.be

Toerisme Wevelgem (Infopunt Bib in het Park), Vanackerestraat 20, 8560 Wevelgem 056 43 39 06 toerisme@wevelgem.be

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek. De wandeling Wervik-Dadizele is terug te vinden in het wandelnet Grensleie.  De kostprijs voor deze brochure met vijf wandelingen is die van drie normale Groene Halte Brochures (€7.20 leden, € 11,75 niet-leden). 

Via deze link kan je de digitale versie van de wandelingen bekijken. Tip: open de kaart op je smartphone, en met de locatie kan je zien hoe je de route volgt.

Aard van de route
Het grootste deel van de routes loopt over rustige wandelpaden en lokale verharde wegen, maar soms langs onverharde landwegels. Trek daarom bij regenweer gepast schoeisel aan. Zo hoef je de charmantste plekjes niet te missen. De 5 routes zijn bijgevolg ongeschikt voor rolstoelen en kinderwagens, behalve lichte buggies. In sommige gevallen is er een variant aangeduid om moeilijk toegankelijke trajecten te vermijden.

Informatie over het gebied

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.