Parken en Voetbalstadions

Vorst, Anderlecht
Lengte van de wandeling (totaal): 21,6 km.

Lengte te voet: 10,5 km 

Sinds dit seizoen heeft Brussel weer twee volwaardige eerste klasse voetbalploegen, maar wist je dat de twee stadia bijna op wandelafstand van elkaar liggen? Deze groene Halte wandeling neemt je mee op pad langs de stadia en nog enkele andere mooie uithoekjes van Vorst en Anderlecht. Veel wandelplezier.

Openbaar vervoer

Start- en aankomstplaats Brussel-zuid is een van de best bereikbare plaatsen in België en staat al jaren zeer hoog in de lijst meest gebruikte stations. Het is zeer goed verbonden met stations in Vlaanderen en Wallonië. Onderweg maak je ook gebruik van enkele tram- en buslijnen van de MIVB (of wandel je de hele route, als je een uitdaging zoekt). In Brussel zelf kan je gebruik maken van de BruPass. Met dit geïntegreerde ticket kan je zonder problemen de hele dag rondreizen op de voertuigen van de MIVB, NMBS, De Lijn en de TEC binnen Brussel. De wandeling blijft volledig binnen de brupass zone.IMG_20210402_104552 2

Voor meer informatie, raadpleeg de brochure of de routeplanner van de NMBS. Voor de Brupass vind je meer info  hier: Brupass & Brupass XL (stib-mivb.be)

 Praktische informatie

Aankoop brochure

De brochure kan ook besteld worden via de website van TreinTramBus. Leden van TreinTramBus betalen een voorkeurstarief, en kunnen bovendien de brochure gratis downloaden via de Ledenhoek. 

Je kan de brochures ook vinden in Brussel zelf in het Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel)

Via deze link kan je de digitale versie van de wandelingen bekijken. Tip: open de kaart op je smartphone, en met de locatie kan je zien hoe je de route volgt.

Aard van de route

De beschrijving vermeldt waar je moet op- en afstappen en hoe vaak de metro, tram of bus rijden en waar er horeca en rustplaatsen zijn.

Deze route is vanwege trappen en onverharde paden niet haalbaar voor minder- mobiele mensen, mensen met een kinderwagen, blinden of rolstoelgebruikers.

Informatie over het gebied

Deze wandelingen werden mogelijk gemaakt dankzij een projectsubsidie van Urban.Brussels

logo-urban_web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *