Vacature: Vrijwilliger Groene Halte Wandelingen – Natuurroutes Controleur en Fotograaf

Ben jij gepassioneerd door wandelen, natuurbescherming, fotografie en openbaar vervoer? Wil je je inzetten voor het bevorderen van duurzaam toerisme en het ontdekken van prachtige natuurlijke landschappen? Dan is deze vrijwilligerspositie bij TreinTramBus vzw iets voor jou!

Over TreinTramBus:

Word lid van TreinTramBus vzw, een gedreven organisatie die zich inzet voor reizigers en de verbetering van het openbaar vervoer. We doen dit door onze standpunten via de media kenbaar te maken en in gesprek te gaan met alle mogelijke stakeholders. Maar er is meer! Met ons project ‘Groene Halte wandelingen’ bieden we je via het openbaar vervoer een unieke kijk op de wereld. Stap op bij Groene Halte A, geniet van een betoverende wandeling en keer terug naar huis via Groene Halte B. Meer dan 65 van zulke avonturen over het hele land wachten op jou. Doe mee, stimuleer duurzame verplaatsingen, ontdek het landschap én ervaar het openbaar vervoer op een nieuwe manier. Als enige organisatie die het Groene Halte-label in België toekent en binnen dit project een vernieuwingsoperatie doorvoert, liggen er talloze mogelijkheden in het verschiet. Doe mee aan deze opwindende reis!

Functieomschrijving:

Als vrijwilliger binnen ons project Groene Halte Wandelingen ben je verantwoordelijk voor het controleren van de routes die in ons netwerk worden aangeboden. Je zult ook verantwoordelijk zijn voor het maken van natuurfoto’s. Je foto’s zullen worden gebruikt voor onze sociale mediakanalen, wandelgids en website om anderen te inspireren deze mooie plekken te bezoeken.

Verantwoordelijkheden:

 • Controleren van de wandelroutes en rapporteren van eventuele problemen of wijzigingen in de routes aan het team.
 • Het maken van mooie natuurfoto’s tijdens de wandelingen.
 • Selecteren en bewerken van de beste foto’s

Vereisten:

 • Sterke affiniteit met natuur, wandelen en openbaar vervoer
 • Ervaring met wandelen (20 km) en het volgen van routes.
 • Uitstekende fotografievaardigheden en toegang tot eigen camera-uitrusting.
 • Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om informatie duidelijk te rapporteren.
 • Basiskennis van digitale beeldbewerking.
 • Beschikbaarheid om regelmatig wandelingen te maken en foto’s te nemen.

Wat bieden wij:

 • De mogelijkheid om bij te dragen aan duurzaam toerisme en natuurbescherming.
 • Naamsvermelding bij de foto’s en naamvermelding op de website
 • Toegang tot onze mooie routes
 • Ervaring opdoen in het veld van natuurfotografie en toerisme.
 • Flexibiliteit in het indelen van je wandel- en fotografiemomenten.
 • Samenwerking met een enthousiast en gepassioneerd team.

Wil jij je liefde voor de natuur combineren met wandelen, fotografie en openbaar vervoer? Solliciteer dan nu en help mee om anderen te inspireren om van de prachtige natuur te genieten! Stuur ons een mailtje met een korte motivatie en enkele recente foto’s naar yves.das@treintrambus.be en we nemen dan snel contact met je op.

Let op: Deze positie is vrijwillig en onbetaald. Onkostenvergoedingen voor het openbaar vervoer worden terugbetaald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *