Groene Halte FIETS

Een Groene Halte Fietsroute start en eindigt aan een station met fietspunt.

Voortaan kan je in vier fietspunten (Deinze, Gent, Knokke en Mechelen) ook in het weekend terecht voor een huurfiets. Bovendien stippelden we voor elk van deze fietspunten telkens 3 prachtige routes uit, die allemaal starten en eindigen aan het fietspunt.

Opgelet: intussen werd het fietsnetwerk van West-Vlaanderen grondig vernieuwd. Het fietspunt Knokke zal spijtig genoeg bovendien z’n deuren sluiten op 31 augustus 2016. De brochure Trein + Fiets  Knokke is daarom niet meer bruikbaar in zijn huidige vorm.

Je stapt van de trein, je huurt een fiets in het fietspunt en je kan meteen op pad!

Er zijn telkens drie routes: kort (ca. 15 km), middellang (ca. 30 km) en lang (ca. 45 km). De routes maken gebruik van het bestaande fietsknooppuntennetwerk, zodat je eenvoudig van knooppunt naar knooppunt kan fietsen.

Wie in Deinze, Gent of Mechelen een fiets reserveert, krijgt er een fietsbrochure bovenop met routekaartjes, routebeschrijving en heel wat informatie over bezienswaardigheden en horeca onderweg. Dankzij de handige fietskaarthouder die je ontleent bij het fietspunt kan je de tekst en de kaart moeiteloos volgen zonder telkens te hoeven afstappen.

Het project Groene Halte Fiets is een initiatief van Fiets&Werk en TreinTramBus en werd gerealiseerd met de steun van de Nationale Loterij.