Op Verkenning Rover

Voor het 40-jarige bestaan van De Reiziger, het tijdschrift van onze Nederlandse zusterorganisatie, verscheen in 2018 de wandelgids op verkenning. Dit is een bundeling van 40 wandelingen met het openbaar vervoer.

Geïnspireerd door de wekelijkse rubriek Op Stap van Herman Bosselaar in het toenmalig Zaterdags Bijvoegsel van NRC Handelsblad begon redactielid Fred van der Blij in 1978 bij het eerste nummer met Op Verkenning. Zijn formule bestond uit een reis met (vooral) de streekbus door een aantrekkelijk gebied, over een eiland of naar een boeiende stad. De eerste afleveringen van Op Verkenning gingen door het Grote Rivierengebied, Limburg en over Texel. Al snel kreeg zo’n reis uitbreiding met een langere wandeling. Met bus of trein naar plek A, aan de wandel via B naar C en vandaar met openbaar vervoer naar huis. Wie met het openbaar vervoer reist heeft op de automobilist voor dat hij meestal niet is aangewezen op het hetzelfde begin- en eindpunt.voorblad Rover

De wandelgids kan ook via het secretariaat van TreinTramBus besteld worden. Met in totaal 40 wandelinge in Nederland, maar ook een heleboel in Belgie kan je niet fout zijn met Op Verkenning! Via deze link kan je rustig bekijken waar de wandelingen lopen. Ideaal voor een staycation in eigen land of om een nieuw stukje Nederland te leren kennen. Er zijn ondertussen enkele routes met kleine aanpassingen onderweg. Meer info en het inlegvel vind je in dit documentje op de Rover Website.

De gids kan besteld worden door 13 euro (inclusief verzendkosten) over te schrijven op het rekeningnummer van TreinTramBus (BE35 0682 0758 1037) met vermelding ‘Op Verkenning’ en het juiste verzendadres.